fredag 29 juli 2011

Härliga sommardagar!


Det är mycket roligt som händer såhär i sommartider! Förra helgen var det två födelsedagskalas och surstömmingsskiva, jag bidrog med både en princesstårta och en jordgubbstårta! Veckan har varvats med snickring och bärplockning, vi åkte upp till fjälls och tittade efter hjortron men där vi letade var det glest... blev någon liter bara. men det fanns desto mer blåbär, så vi tog fram bärplockarna och fick ihop 17 liter! Så idag har har gjort både paj och sylt, mums! Vi har även hunnit med en jättefin kväll på stråket, igår solade och badade vi nere vid stranden i det underbara vädret, och imorn väntar Fäviken!


Blåbärssylt
Ger ca 2 liter

4 liter (2 kg) blåbär
1,2 liter (1 kg) socker
2 krm natriumbensonat

Rensa bären och varva med sockret i en stor kastrull. Koka upp bären långsamt och låt sedan koka i ca 15 min, skaka kastrullen då och då. Ta kastrullen från värmen och låt sylten svalna något, skumma och tillsätt sedan konserveringsmedlet som rörts ut i lite av sylten. Häll upp på varma burkar och tillslut dem, sylten kan även frysas men då passar plastburkar bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar