söndag 19 december 2010

Middagstips!

En supergod gryta som vi svängde ihop till middag häromdan och som räckte till en massa matlådor!

Krämig kyckliggryta
4-6 portioner

3-4 kyckligfileér
1 zucchini (squash)
1-2 rödlökar
2 pressade vitlöksklyftor
1 gul paprika
1 pkt färska champinjoner
2 Milda matlagningsgrädde
2 tsk Dijonsenap
1 tärning svampbuljong
Flingsalt och vitpeppar
Persilja
ca 2 tsk maizena + vatten
4-6 port basmatiris

Skär kycklingen i tärningar och fräs i stekpanna så att den får fin färg, krydda med salt och vitpeppar. Värm grädde i en kastrull med senap och buljong, lägg i kycklingen. Skiva zucchinin och paprika och skär lök och svamp i klyftor. fFräs grönsakerna med pressad vitlök, häll sedan i kastrullen. Smaka av med persilja, salt och peppar. Red till en krämig konsistens med maizena blandat med vatten. Servera med basmatiris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar