fredag 24 september 2010

Lyxig ceasarsallad

Tips till helgen! 
Ät en härligt lyxig och relativt nyttig ceasarsallad, den här gjorde jag för några veckor sedan och den va så mumsig att jag funderar på att göra den igen! Dressingen blir godast om man gör den själv och jag tar gärna lite vitt vin till!


Lyxig ceasarsallad
2 portioner

2 kycklingfiléer                                                            
1 pkt bacon i bitar 
200 g cotelli pasta
1 påse sallad, (t.ex. roman, mache, bladspenat)                               
1-2 avokado                                                                     
1 ask körsbärstomater 
1/2 rödlök   
6-8 champinjoner                                      
Krutonger eller en nybakad baguette          
Hyvlad parmesan                                                        

Dressing
1 äggula
4 ansjovisfiléer 
1 vitlöksklyfta
2 ½ dl olivolja
1 msk citronsaft
Några stänk worcestershiresås

Gör krutongerna först genom att skiva/riva upp en baguette och lägga på plåt, ringla över olivolja och strö över flingsalt, låt dem rostas och bli gyllenbruna i ugnen, ca 175 grader. Stek baconet krispigt och lägg på hushållspapper. Stek kycklingen i stekpannan så att den får färg och låt den sedan bli färdig i ugnen på 200 grader tills den är 70 grader inuti. 

Alla ingredienser till dressingen måste vara rumstempererade, annars kan den skära sig. Vispa äggula, pressad vitlök och mosad ansjovis med elvisp i ett par min. Tillsätt oljan lite i taget under vispning, öka till en jämn stråle när såsen börjar tjockna. Häll upp i en skål och tillsätt citron och worcestershiresås, krydda med salt och svartpeppar. 

Koka pastan al dente i saltat vatten. Skär upp grönsakerna och lägg på två tallrikar med pastan, skär upp kycklingen lägg och ovanpå. Ringla över dressingen och toppa med krutonger, parmesan, salt och peppar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar