fredag 4 februari 2011

Fredagsmys

Men liiite god middag vi lyckades med idag då - det blev hemgjord älgkebab! Det smakar som riktig kebab men ännu lyxigare och man behöver inte fundera över köttinnehållet heller... Nu väntar film och popcorn, väljer mellan Sherlock Holmes och Prince of Persia... kan rekommendera I rymden finns inga känslor och Love and other drugs som vi såg förra helgen (eller...den senare såg bara jag och det var nog lika bra det = chickflick)!

Älgkebab
4 portioner 

ca 600 g ytterlår/fransyska/grytbit av älg 
1 lök 
2 vitlöksklyftor
Kebabkrydda, salt och peppar
Tomatpuré
Vatten

Vitlökssås
1 burk crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk majonnäs
Svartpeppar, salt, örtsalt, paprikapulver


Tillbehör
Pommes frites (+ olja)
Salladsblad
Tomat
Rödlök
Avokado
Fefferoni (en på sidan för syns skull..!)


Dela köttet i bitar och skiva det tunt i en matberedare medan det fortfarande är fruset. Stek finhackad lök och vitlök, tillsätt köttet, krydda rejält med kebabkrydda, salt och peppar. Rör i några klickar tomatpuré och en skvätt vatten och låt koka ihop en stund så att det blir saftigt men inte för blött. Hetta upp olja i en fritös och fritera pommesen i 190 grader, lägg över på papper och salta. Blanda ihop vitlökssåsen (eftersom den är så god kan man röra ut den med fil så att den räcker längre) och skiva grönsakerna, sen är det bara att hugga in!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar