tisdag 1 februari 2011

Frulle

Igår bakade jag världens bästa frukostbröd och det kom ju väl till pass en morgon som denna. Dom här tekakorna är väldigt saftiga eftersom man bakar dem på havregrynsgröt och dom blir supergoda med ägg eller ost på!


Tekakor på gröt
20 st

5 dl vatten
3 dl havregryn
1 tsk salt
100 g smör
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl mjölk
100 g jäst
1 dl sirap
16-17 dl vetemjöl eller rågsikt

Koka vatten, havregryn och salt till en gröt och låt svalna tills det är ljummet. Smält smöret, blanda med mjölk och vatten och värm till 37 grader. Smula jästen i en stor skål och rör ut med degvätskan. Rör ner sirapen och gröten, arbeta sedan in mjölet. Jäs under duk i 30 min. Dela degen i 20 bitar, rulla till bollar och platta ut dem med händerna till runda tekakor. Jäs på plåt under duk i 20-30 minuter. Grädda i 250 grader i ca 10 min tills de blir gyllenbruna.



2 kommentarer:

  1. Nu håller jag på och bakar dina tekakor..=) ska prova kycklinggrytan ikväll..=) Kram

    SvaraRadera
  2. Va roligt, hoppas du gillar dom! Du får höra av dig om hur det gick! Trevlig helg och många kramar

    SvaraRadera