tisdag 4 januari 2011

Laxmums

Vi brukar lyxa till det och köpa en hel lax ibland, sedan filéar vi den och gör hela bitar som kan ugnsbakas. Det blir mycket saftigare än vanliga portionsbitar! Istället för att bara stoppa in laxen i ugnen som vi brukar göra kom jag på den här varianten.


Lax med romtäcke
4-6 portioner

1 laxsida
1 burk creme fraiche
1 burk stenbitsrom
1 tsk rivet citronskal
2 msk gräslök
1 msk persilja
1/2 msk dill
Havssalt och vitpeppar
1/2-1 dl riven parmesanost
Kokt potatis
Haricot vertes

Lägg laxen i en ugnsform (dra ur ev ben). Blanda creme fraiche med rom, citron och örter, krydda med salt och peppar. Bred ut ungefär hälften på laxen, strö sedan över osten. Ställ in i ugnen på 200 grader, den är klar då den har en innertemperatur på 60 grader (tar ca 15-20 min). Servera med pressad potatis, varma haricot vertes, och resten av romsåsen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar